Разум

Нешто размишљам, знам да никог нисам питао за дозволу, праштајте! Пошто сада на планети Земљи има пар континената више него што је моја генерација учила из географије, један више или мање не би промијенио ништа,а?

Европа, стара дама као и свака друга старица већ одавно је постала сенилна, више не влада собом (а ни претсобљем), неки је не желимо, друге она не жели, трећи је исто не желе, али се гурају ближе из неких својих интереса…

Стара дама, мада више и није дама, (давно се одала блуду и постала другарица ноћи и љубитељка туђе постеље) још увијек је пребогата свиме што човјеку за његовог земног живота треба, или пак не треба, него је исти постао мало више захтијеван, да не кажем (а кажем) похлепан. Можда је то и разлог што би неки на сваки начин да се увуку у европску постељу!?

По нескромном мишљењу мене, неписменог чобанина са почетка двадесет и првог вијека, који дозвољава себи да зна више него што има потребе да зна и да коментарише ствари и дешавања изнад свог нивоа, овдје се све свело на проституцију, сви смо на неки начин постали гужвачи туђих постеља зарад свог интереса.

Да се вратим на почетак овог казивања, како би било да ми који не желимо да желимо стару курву Европу оснујемо себи нови континент, као што рекох један више или мање, кога брига!?

Нека се тај континент зове некако егзотично и раритетно, рецимо „Разум“ пошто видим да нам поред свих овоземаљских добара баш он недостаје на планети земљи у почетку двадесет и првог вијека?

Само питам!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.