Шта је ријеч?

Толико олако изустимо и напишемо ријеч да ме то плаши!

Тако лагано ту ријеч користимо у погрешне сврхе да је то постало невјероватно и по мом поимању неприродно!

Знам да религија уопште, па самим тим и Хришћанство, већ одавно није у моди, да ли је икад и била не знам, но ево да се осврнемо мало на Хришћанство.

„У почетку би ријеч; и ријеч би у Бога; и Бог би ријеч“

Ријеч је Бог, који Собом Самим, дакле Ријечју ствара свијет, па и нас у свијету.

Ријеч би нам дакле требала бити најсветије што имамо, али, ионако не вјерујемо у Бога што ћу доказати онима који имало користе свој ум.

Ако је Свето Писмо, Библија, ријеч Божија (дакле она ријеч која ствара свијет, што значи Сам Бог) у Светом Писму пише да је Бог створио свијет, откуд онда теорија великог праска и зашто вјерујемо у њу?

Пазите, не можеш вјеровати у двије потпуно различите теорије истовремено!

Ако у Библији пише да је Бог као круну стварања, као малог Бога по лицу и суштини Својој створио човјека, откуд онда теорија еволуције и податак да је човјек постао од мајмуна?

Ако Ријеч Божија, која је Бог, каже једно, а ми вјерујемо у друго, то онда значи да не вјерујемо Богу на ријеч, дакле не вјерујемо у Бога!

Било која ријеч изговорена, написана или само помишљена требала би бити Богоугодна, на жалост није, први сам међу свима нама који ријечи користи у погрешне сврхе, опсујем, свађам се и лажем, а зашто?

Зато што сам допустио проклетом сину да руководи мојим језиком, знам, ако већ не вјерујемо у Бога и ово је бесмислица, но кад већ пишем цијелу ову „бесмислицу“ ево и да је допуним да буде још „бесмисленија“.

Ријеч је прво и основно што чини један језик, језик је поред крви прво што чини један народ, ако искривимо смисао ријечи посредно уништавамо себе као припаднике једног народа, а самим тим и народ, те дајемо свему погрешан и искривљен смисао.

Хајде да поштујемо Ријеч, па ће и Ријеч бити милостива према нама до вијека…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.