Умозгавање

mozakУђем на фејзбук (не тако ријетко) и тамо ме затекне „лајк ако је Света Петка твоја заштитница“, „Напиши да ако вјерујеш у Бога“, „Данас је свети … ово никако не смијете да радите“, „Ко ово не лајкује није Србин“, „подијели ово и добићеш…“ и тако даље.

Примјећујем да се  јако много мојих пријатеља „пеца“ на те форе неуморних сакупљача „лајкова“ и „шерова“ који (да не објашњавам на који начин“ зарађују и то сасвим солидно на вама.

Е сад рамишљам о томе да ли знате уопште у шта вјерујете, која је ваша религија, и шта ћете добити са тим „лајковима“ и „шеровима“?!

Знам да јако велики број мојих пријатеља неће прочитати ово, јер није занимљиво као „Станија показала сисе“, али имам потребу и моралну обавезу да скренем пажњу онима који желе да прочитају и онима који мисле првенствено о својој души!

Дакле вјеру нећете повећати лајковањем, душу такође нећете спасити тако, можда чак напротив.

Душа се у свим мени познатим религијама спасава, узраста и уздиже само са четири ствари, илити правила, а то су пост, молитва, покајање и добра дјела.

Да ли сам споменуо лајковање?

Нисам, а зашто? Зато што не  постоји у било којој религији, не постоји клик који спашава, нема фотошопа нити лозинке за боље сутра нити за вјечно спасење!

Нисам светац нити сам икакав аскета, свештеник, философ, високорангирани мислилац или богослов, јавно кажем и исповиједам да сам грешнији од свих које познајем, и из свог дугогодишњег искуства пропалог грешника и причам, не савјетујем јер нисам ни за то квалификован.

Овај дио је за „ПРАВОСЛАВНЕ“, Тарабићи, баба Ванга, Видовити овај и онај, и тако ти, нису пророци, задњи је био Свети Јован, Претеча, Пророк и Крститељ Христов,  послије њега има један пророк, који је био и вратиће се да објави Други Долазак Христов, а тај је Свети Пророк Илија.

Ништа се неће десити ни теби ни твојим пријатељима ако их затрпаш ланчаним писмима која доносе срећу, осим што ћеш можда изгубити пријатеља, вјеруј ми, знам.

„Гледање у шољу“ и хороскоп те неће усрећити нити ћеш из њих сазнати будућност, али ћеш њима опасно угрозити душу.

Своме дјетету нећеш помоћи ако га одведеш бабетини која „зна“ да му прегаси или салије, напротив, тиме ћеш му нанијети јако много зла, ни замислити не можеш колико.

Толико од мене, коме се чита нека прочита и шарује коју молитву за моју пропалу душу.

Од Бога вам здравље и спасење!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.